4 iun. 2010

Gogosi cu Finetti

 

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 150 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilinat
  • finetti

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune in mijlocul fainii,unde am facut o gropita,se adauga ouale batute putin,zaharul,laptele,uleiul,aromele si se framanta un aluat(acesta nu trebuie sa fie lipicios) si se lasa intr-un loc calduros pana si dubleaza volumul.Se intinde o foaie cat mai dreptunghiulara si se pune din loc in loc cate o lingurita de finetii,pana la jumatate si se acopera cu cealalta jumatate!
Se decupeaza cu forma pentru furesecuri sau cu un pahar in asa fel incat sa fie gramejoara de finetti la mijloc.(am uitat sa fotografiez intraga foaie asa ca am luat o bucata mai mica de aluat si am executat pasii pt a va da seama).Se frig in ulei incins pana se rumenesc.Se pudreaza cu zahar din belsug!Am facut si simple si impletite,dar fara finetti.

8 comentarii:

  1. si mie imi place sa gates sy chiar vreau sa spun k am inkerkat gogosile acestea sy este o minunatye pt cey dragy:x

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca frate sa vorbesti limba romana unde k si y nu se foloseste in draci.

      Ștergere
  2. Excelent. Multumesc de idee Andreea. Chiar ma gandeam ce desert sa fac !

    RăspundeţiȘtergere
  3. Buna, iti urmaresc minunatul blog si vreau sa iti spun ca esti geniala.
    O reteta minunata si delicioasa pe care am executat'o ieri.
    DELICIOASE!!!!!

    RăspundeţiȘtergere
  4. acum am sa incerc si eu reteta;)

    RăspundeţiȘtergere
  5. Anonim astept impresii si te-as ruga sa te semnezi ca sa stiu cui ma adresez :)
    Gogosile sunt ff bune, chiar le-am refacut acum o saptamana. Spor!

    RăspundeţiȘtergere
  6. dar fara lapte cum le pot face ?
    imi puteti spune si mie nu am lapte si .... nha....

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ionut Cretu poti pune doar apa, sau apa minerala :)

      Ștergere

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!