23 iul. 2010

Ciorba de fasole verde


INGREDIENTE:
-1 kg fasole
-1 morcov mare
-2 cepe
-1 capatana de usturoi
-1 ardei
-200 g afumatura
-3 rosii
-4 lg bulion
-3 lg faina
-ulei
-marar
-delikat

MOD DE PREPARARE:afumatura se rumeneste in putin ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt.

Dupa ce s-a calit ceapa  se adauga faina si se amesteca bine, apoi morcovul si ardeiul taiate cubulete.

Fasolea se rupe in 2-3 bucati,depinde de marime.Peste legume se adauga 1 litru de apa fierbine si fasolea rupta.

Se fierbe pana se inmoaie fasolea si se adauga rosiile fara pielite tocate cubulete,usturoiul zdrobit ,bulionul,delikatul si se mai lasa 15 minute si se opreste focul.Se toaca multttt marar.Se poate servi cu smantana.
Ador aceasta mancarica,dar eu zic ca exista niste secrete pentru a savura la maxim aceasta bunatate:))

1)sa contina muuult usturoi si marar
2)sa fie servita in castron de pamant
3)sa fie servita imediat ce am oprit focul chiar daca afara sunt 36 de grade:)):))

1 comentarii:

  1. Ce amintiri me-ai stirnit....mi-am amintit de copilarie ,cind mincam lapte fiert ,in strchina de lut,cu mamaliga si cu lingura de lemn ....ce buna mai era!Nici o data laptele nu va mai avea gustul copilariei....ce vremuri!
    Te imbratisez!

    RăspundeţiȘtergere

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!