13 aug. 2010

Dulceata de prune


Ingrediente:
* 2 kg prune
* 800 g zahar
*zeama de lamaie(optional)


Mod de preparare

1. Prunele se spala,se taie in doua si se scot samburii.Jumatatile de prune se pun intr-un vas,se presara zaharul deasupra si se lasa peste noapte la frigider.A doua zi

se pun pe foc mare,se da in cateva clocote,

apoi se lasa focul incet si se fierbe pana ajunge la consistenta dorita(eu am lasat-o cam 1 h si 20 de min,pentru a vedea daca s-a legat se pun cateva picaturi pe o farfurie si se lasa la racit,daca nu curge e gata).Se amesteca din cand in cand.Borcanele se spala si se sterilizeaza in cuptor.Dulceata se pune in borcane,se pune un ciolofan(pentru siguranta) si se infileteaza capacul.Se pastreaza in camara.Mi-au iesit 3 borcane si jumatate(mici).

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!