Ketchup facut in casa




5 rosii mari
1 ceapa
2 catei usturoi
3 lg ulei
baton de scortisoara
boabe de mustar
boabe de piper
cuisoare
foi de dafin
chili
3 linguri otet de vin alb
3 linguri zahar
1 lingura pasta

Mod de preparare


Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei,se adauga piper,sare,chili si scortisoara.Cand s-au inmuiat se adauga rosiile taiate cubulete si se fierb pana se inmoaie si ele.Intre timp se pun restul mirodeniilor intr-un saculet de panza sau in punga(ca mine) si se pune in cratita.Cand s-au inmuiat rosiile se scot mirodenile si se pune amestecul in blender!Pasta obtinuta se pune din nou in cratita,se adauga otetul si zaharul si se tine pe foc mic(amestecand des) pana ajunge ketchup-ul la consistenta dorita.Se trece printr-o sita foarte deasa pentru a ramane amestecul fin.Se pastreaza in borcan la frigider maxim 30 de zile
Sfaturi suplimentare

Eu fac acest ketchup special pentru pizza;daca vreti ceva sanatos pentru copii va sfatuiesc sa-l incercati