15 sept. 2010

Cornulete fragede cu gem



 cu marmelada de gutui:

Ingrediente
Aluat
200 gr untura de porc (cam 4 linguri)
460 gr faina alba
2 pliculete praf de copt
2 linguri otet
9-10 linguri apa


Umplutura
dulceata de prune
marmelada de gutui



+
150 gr zahar pudra vanilat

Preparare
Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza.Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Framantati apoi 5-10 minute aluatul, acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini.
Pe masa de lucru intindeti hartie de copt si pudrati-o cu faina. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica. Decupati marginile ca sa obtineti un dreptunghi
Pe latura mica  puneti umplutura (dulceata) folosindu-va de o lingurita.

Rulati  dreptunghiul si taiati bucati din rulou pe care le asezati pe hartie de copt,in tava.

Asa procedati pana se termina aluatul(mi-a iesit o tava si jumatate de aragaz).Se dau la cuptor la foc mediu  25-30 min. Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zahar pudra vanilat.

8 comentarii:

  1. daca nu am untura pot folosi unt sau margarina?

    RăspundeţiȘtergere
  2. Au iesit o nebunie!!!!!!! maine mai fac o portie ca la mine le bate vantul!
    Felicitari! mai incerc retete ca sunt tare bune!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriela ma bucur tare mult ca ti-au placut :) Am facut si eu de sarbatori, dar nu am reusit sa refac pozele :)
      Te pup si astept impresii si la alte retete incercate!

      Ștergere
  3. Foarte foarte bune... Iti multumesc pentru reteta... Am pacalit`o pe mama cu reteta asta... A facut ea saptamana trecuta niste cornulete cu o reteta de a ei... Au iesit ca "pixu"... Astazi i`am zis ca ma apuc sa fac niste cornulete cu o reteta noua... Cand au fot gata i`am zis ca nu au iesit si ca s`au intarit... Cand i`am dat sa guste a zis "WOOOOW"... Am si acum imaginea ei intiparita in minte la cat de mirata a fost de gust... Ms mult inca odata si o sa incerc si alte retete... :*

    RăspundeţiȘtergere

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!