Prajitura cu ciocolata, frisca si batoane "Mars"



          O prajitura delicioasa, cu blat fin de cacao si ganache de ciocolata, completat de o spuma de frisca cu bucati de batoane de caramel.

Ingrediente:

Blat(3 foi):

5 oua
130 g zahar
100 ml apa
100 ml lapte
100 ml ulei
200 g faina
50 g cacao
10 g praf de copt
esenta de rom


Crema ganche:

200 g ciocolata neagra
180 ml frisca lichida

Crema de frisca cu mars: 

200 ml frisca
5 g gelatina
3 batoane mars
50 g ciocolata rasa

Glazura:
(optional)
100 g ciocolata
2 linguri lapte
1 lingura unt

Sirop:

150 ml apa
100 g zahar
rom

Mod de preparare:

Blat(3 foi):

           Ouale se separa; albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devin spuma, apoi se adauga o lingura de zahar si se continua mixarea inca un minut. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase.

  Intr-o cratita se pune cacaua, laptele, apa si uleiul si se amesteca cu un tel pe foc pana se omogenizeaza. Crema obtinuta se amesteca cu galbenusurile. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de oua. 
La final se adauga spuma de albusuri si se amesteca cu o spatula. 

        Aluatul se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi intr-o tava dreptunghiulara(aprox22/33), tapetata cu hartie de copt, pana trec testul scobitorii. Se scot din tava si se lasa la racit.

Crema ganche: 

200 ml frisca se amesteca cu 200 g ciocolata si se pun pe foc mic pana se topeste ciocolata(dar nu trebuie sa fiarba).

Ciocolata topita se transfera intr-un alt vas si se da la frigider 2-3 h. Dupa acest timp se mixeaza pana se transforma intr-o crema. 
(Eu am mixat crema foarte putin, am vrut sa fie mai inchisa la culoare. Din crema am pastrat 3 linguri pentru a decora (am renuntat la glazura)

Crema de frisca cu mars: 

            Gelatina se pune intr-o ceasca si se pune peste ea 2 linguri de apa si se amesteca. Se lasa 10 min la hidratat.
       Frisca se bate spuma tare si pestea ea se adauga in fir subtire gelatina dizolvata cateva secunde la microunde sau pe bain marie. Se mixeaza pana se incorporeaza gelatina. 
          Batoanele mars se taie cubulete si se amesteca cu frisca batuta si ciocolata rasa. Se da la frgider.

Siropul: 
          Apa si zaharul se fierb pana ce acesta se topeste. Cand s-a racorit putin se pune romul.

Asamblare: 

         Pe un platou/tava se pune una din foi, se insiropeaza foarte putin, se intinde crema ganche, se acopera cu cea de-a doua foaie de blat, se insiropeaza, se intinde crema de frisca avand grija sa fie peste tot cubulete de mars si se acopera cu ultima foaie insiropata.

        Se lasa la frigider 2-3 h sau peste noapte. Dupa ce s-au intarit cremele se prepara glazura.  

 Glazura:

Ciocolata se amesteca cu laptele si untul si se pune pe bain marie pana este complet topita. Cand s-a racorit se toarna peste prajitura in strat uniform. Se da la rece pana se intareste glazura,apoi se poate proportiona.