31 oct. 2010

Prajitura cu nuca si ciocolata




O prajitura simpla, cu ingrediente pe care sigur le gasiti prin casa si puteti sa o preparati rapid :)
Este buna, aromata, pufoasa si plina de nuca!
Sta de minune pe un platou cu alte prajituri, pentru o ocazie speciala, pe masa de sarbatoare :)
 

Ingrediente:
Blat:
6 oua
6 linguri zahar
4 linguri faina
5 linguri nuca macinata
1 lingura cacao neagra
1 lingurita praf de copt
vanilie

Crema:
100 g ciocolata
300 ml frisca
10 g gelatina
100 g nuca macinata
1 lingurita ness

Decor:
250 ml frisca
ness
drajeuri ciocolata
nuca tocata

Mod de preparare:
Blatul:

Ouale se seapara; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si cacaua.

La sfarsit se incorporeaza albusurile si se omogenizeaza bine. Compozitia se toarna in tava mare de la aragaz( sau se imparte in doua si se coc doua foi, intr-o tava de 20x20) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se da la cuptor la foc mediu pana trece testul scobitorii (cam 20 minute daca coaceti intr-o tava mare si 12-15 minute, fiecare foaie). Se scoate tava si se lasa la racit. 
Cand s-a racit se scoate blatul din tava si se taie pe jumatate, pe latime (daca ati copt o singura foaie).


Eu am insiropat foile foarte putin cu un sirop din zahar, apa si vanilie.

Crema:
Ciocolata se pune intr-un vas cu 50 ml frisca si se pune pe foc mic pana cand se topeste ciocolata. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa si se dizolva cateva secunde la microunde. Gelatina dizolvata se toarna peste ciocolata si se amesteca bine. Se lasa la racit., apoi se amesteca cu 250 ml frisca batuta si 4 linguri zahar pudra. Se pune praful de ness si nucile macinate bine.


Prima foaie se aseaza intr-o tava, se insiropeaza putin, se pun 2/3 din crema, celalalt blat si restul de crema deasupra. 

Se orneaza cu un strat de frisca, nuca tocata si ciocolata.

Se tine la frigider cel putin 1 h. Feliile nu sunt perfecte deoarece "la tot pasul" gasiti nuca :)




17 comentarii:

  1. cat de buna trebuie sa fi fost prajiturica....

    RăspundeţiȘtergere
  2. O feliuta virtuala fur si eu, ca arata prea bine. Yamiii, ce pofta mi-ai facut...

    RăspundeţiȘtergere
  3. Superba, cu siguranta am s-o incerc.
    O zi frumoasa sa ai.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Bună dimineaţa Andreea!
    Felicitări pentru blog..
    Arată super această prăjitură
    ca de altfel tot ceeace faci..
    Să ai o săptămână minunată!
    Te pup şi îmbrăţişez cu drag!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Cu siguranta este foarte delicioasa!!!!Felicitari!!!

    RăspundeţiȘtergere
  6. am so fac si eu arata bine

    RăspundeţiȘtergere
  7. arata bine o so fac si eu

    RăspundeţiȘtergere
  8. arata foorte bine am so fac .

    RăspundeţiȘtergere
  9. Suuuuper aratoasa ! Am retinut-o-n agenduta mea , ms frumos , Andreea .
    Wk linistit si odihnitor.
    PS Place blogul tau ...

    RăspundeţiȘtergere
  10. SE BATE INTAI FRISCA SI APOI TREPTAT SE PUNE DIN CIOCOLATA RACITA????? MULTUMESC FRUMOS ..''.GEORGIANA ''

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se amesteca frisca batuta cu crema de ciocolata

      Ștergere
    2. MULTUMESC FRUMOS ..GEORGIANA

      Ștergere

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!