11 ian. 2011

Ciorba de pui a la grec





Ingrediente:
1 piept de pui
1 pulpa
1 morcov
1 ceapa mare
2 galbenusuri
200 g smantana
1 ceasca de orez
sare,piper
patrunjel

Mod de preparare:
Pieptul si pulpa de pui se pun la fiert intr-o oala cu sare si piper. Se lasa la fiert si se spumeaza din cand in cand. Ceapa se taie solzisori, iar morcovul cubulete.

Carnea  fiarta se scoate si se lasa la racit. Legumele se pun in apa in care a fiert carnea impreuna cu orezul spalat si se lasa pana se inmoaie.
Carnea se taie cubulete

si se adauga la legumele,se condimenteaza si se mai fierb impreuna 10 minute.

Galbenusurile de ou se freaca cu o lingura de lemn cu putina sare,apoi se adauga smantana

si se omogenizeaza foarte bine.

In castronul in care am amestecat galbenusurile cu smantana se pune cu polonicul,in fir subtire supa,amestecand continuu.Faceti acest lucru pana ajunge aproape la aceeasi temperatura cu ciorba,

apoi se toarna amestecul,in fir subtire peste supa,amestecand fara incetare.Se serveste cu patrunjel verde.


3 comentarii:

  1. Andreea draga, ciorba ta imi trezeste aminitiri frumoase... acum sunt in Canada, dar cand eram in Ro, mancam o ciorba greceasca buna, buna de tot, la o pizzerie in Arad :) Te felicit pentru blog! Imi place foarte mult si am sa-l vizitez des, poate chiar ma voi inspira din bunatatile tale :)Succes la scoala si in viata! Dumnezeu sa te ocroteasca!

    RăspundeţiȘtergere
  2. mmmmmmmmm......ma pregatesc sa fac si eu una acum....va poop!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Hmm... :) Calesti legumele alaturi de carne, adaugi apa, spre final adaugi orezul, spre sfarsit faci diezonul (galbenus de ou frecat cu smantana) , si mai adaugi MARAR , patrunjelul nu are ce cauta in ciorba a la grec,(in diezon e buna si zeama de la o lamaie, otetul nu e bun deloc pentru organism), sare si piper dupa gust. incearca si asa si zi-mi ce iese ;) bafta !

    RăspundeţiȘtergere

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!