20 ian. 2011

Crema de mere




Ingrediente:
2 oua
100 g zahar
100 ml lapte
2 linguri faina
vanilie
2 mere
Caramel:
100 g zahar
50 ml frisca
50 g unt

Mod de preparare:
Merele se curata de coaja si cotor;se taie cubulete si se fierb pana se inmoaie.Se scurge lichidul si se paseaza.Se lasa la racit.
Ouale se mixeaza cu zahar pana devin cremoase.


Se adauga laptele si vanilia si se omogenizeaza.

Se incorporeaza faina,avand grija sa nu ramana cocoloase.
La sfarsit se incorporeaza merele pasate.

Compozitia se toarna in forme de silicon/ceramica si se lasa la cuptorul preincalzit aprox 45 min,la foc mediu-mic.


Se lasa sa se raceasca si se scot din forme.Se servesc cu caramel.
Caramel:
Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic.



7 comentarii:

  1. Arata ispititor! :)
    m-ai incurcat un pic :P care crema o incorporezi ca din poza vad ca incorporezi faina in amestecul de oua+zahar+lapte+vanilie.
    si cel mai important: de cate mere avem nevoie?

    RăspundeţiȘtergere
  2. Multumesc vdaina,am scris reteta prima data si mi s-a inchis pc si nu se salvase,apoi am scris-o din nou si nu am fost prea atenta :D
    pupici

    RăspundeţiȘtergere
  3. Nu am forme asa mici, de nici un fel. Crezi ca merge sa fac intr-o yena mica, rotunda (aprox 20 cm diametru)?

    RăspundeţiȘtergere
  4. E cam mare de 20 de cm,daca faci in asta de 20 ar trebui sa faci portie dubla,dar merge in tava de yena!oricum iti recomand sa faci portie dubla ca este foarte buna,noua nu ne-a ajuns
    pupici

    RăspundeţiȘtergere
  5. e in cuptor! abea astept sa o degust! :-)
    multumim pentru reteta!

    RăspundeţiȘtergere
  6. arata bine si este si simplu de facut :) multumim si felicitari !

    RăspundeţiȘtergere

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!