Ficatei inabusiti cu sos aromat



Ingrediente:
300 g ficatei de pasare
1 ceapa medie
4 ciuperci
3 linguri bulion
3 catei usturoi
verdeturi italiene(Kotany)/sare de mare,rozmarin,cimbru,boia dulce,piper rosu,cimbrisor,busuioc,tarhon
piper,sare
patrunjel
1 lingura amidon
300 g paste


Mod de preparare 

 

   Intr-o tigaie adanca se pun ficateii condimentati, fara ulei, si se lasa pe foc, intorcandu-i pe toate partile pana se evapora toata apa, apoi se pun 3 linguri de ulei.

   Dupa ce se rumenesc putin ficateii se adauga ceapa si usturoiul si se inabuse impreuna. Peste ficatei se pun ciupercile curatate, spalate si tocate marunt. Se lasa impreuna 5 minute.

   Bulionul se amesteca cu o cana de apa si se toarna peste ficatei. Se acopera cu un capac si se lasa pe foc pana fierb ciupercile(daca este nevoie se mai adauga apa). Spre sfarsit se adauga amidonul amestecat cu doua linguri de apa si se amesteca bine. Se potriveste de sare si piper.

Se servesc cu paste.