Tort sah







Blat:
4 oua
200 g faina
100 g unt
100 ml lapte
50 g cacao
100-150 g zahar
10 g praf de copt


Crema cioco :
180 g ciocolata
300  ml frisca
10 g gelatina


Crema iaurt:
370 g iaurt
10 g gelatina
4 linguri zahar
250 ml frisca


Glazura:
100 g ciocolata neagra
50 ml lapte
25 g unt

Decor:
100 ml frisca
3 lg crema cioco
50 g carlionti ciocolata

Blat:
Ouale se bat cu zaharul pana se topeste,se adauga untul topit,laptele si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua

si se cern peste compozitia lichida.Se omogenizeaza;compozitia se toarna intr-o tava(24 cm),tapetata cu hartie de copt.

Se lasa aprox 30 minute la cuptor,la foc mediu.Se lasa la racit si se scoate din tava.
Se taie in 2 foi.


Crema ciocolata:
Ciocolata se rupe bucati si se pune intr-o cratita impreuna cu 100 ml frisca lichida. Se pune la foc mediu pana se topeste ciocolata,fara a fierbe compozitia(doar sa se incalzeasca). 

Se lasa la racit aprox 1 ora,apoi se mixeaza pana devine o compozitie cremoasa.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa,apoi se divolva la bain-marie sau la microunde,cateva secunde.Gelatina se toarna peste crema amestecand energic.

200 ml frisca se bate pana devine rigida.Crema de ciocolata se amesteca cu frisca batuta si se mixeaza pana se omogenizeaza.

Din crema de ciocolata se opresc 3-4 linguri pentru decor,restul se pune intr-un pos cu capat rotund.

Crema iaurt:
Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa,apoi se divolva la bain-marie sau la microunde,cateva secunde.Gelatina se amesteca cu 2-3 linguri iaurt,apoi se incorporeaza in restul cremei.Frisca batuta se amesteca cu iaurtul,apoi se toarna intr-un pos cu capat rotund.

Asamblare:
Pe un platou se aseaza inelul tavii in care am copt blatul.Se aseaza prima foaie de blat insiropata.
Incepem sa punem crema,de la margine spre centru,ciocolata,crema iaurt,ciocolata,crema iaurt,ciocolata crema iaurt.
Se lasa tava 1 ora la frigider,apoi se incepe cu crema de iaurt de la margine,formand un sah.Se lasa tava 30 minute la frigider,apoi se aseaza ultima foaie de blat insiropata.Se lasa 2 ore sau  peste noapte la frigider.

Glazura:
Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu untul si laptele.Se lasa putin sa se racoreasca,apoi se toarna peste blat.
Marginile tortului se imbraca in frisca.Deasupra se decoreaza cu rozete din crema de ciocolata si Frisca si carlionti de ciocolata.




Reteta originala by Andreea Dianu