Prajitura cu ciocolata





Ingrediente:
Blat:
5 oua
2 albusuri
120 ml lapte
50g unt/50 ml ulei
150 g zahar
150 g faina
30 g cacao neagra
10 g praf de copt
Vanilie

Crema:
50 g zahar pudra
250 g margarina/unt
150 g ciocolata neagra
100 g ciocolata cu lapte
150 g crema de alune(finetti/nutella)
100 ml frisca

Glazura:
120 g ciocolata neagra
50 g margarina/unt
50 ml frisca lichida/lapte

Decor:
zmeura/capsuni
ciocolata alba
bombonele ciocolata

Mod de preparare:
Blat:
Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Ouale se separa.

Intr-un vas se bat spuma tare,cu un praf de sare,cele 7 albusuri.Se lasa deoparte.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga laptele si margarina topita/ uleiul si se omogenizeaza bine.Intr-un castron se cerne faina,cacaua si praful de copt si se amesteca bine.
Amestecul uscat se pune peste cel umed si se omogenizeaza.

Compozitia rezultata se toarna peste albusuri si se amesteca cu grija,de la margine spre interior.

Trebuie sa se omogenizeze foarte bine,dar sa nu se lase spuma.

O tava dreptunghiulara(30x22) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit  pentru aproximativ 45 minute,la foc mediu.Se lasa la racit,in cuptor,cu usa intre-deschisa.Se scoate din tava si se taie in 3 pe orizontala.

Crema:
Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie.

Margarina/untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos.Peste unt se toarna crema de alune si ciocolata topita si se omogenizeaza foarte bine.

Dupa omogenizare se toarna in fir subtire frisca lichida,fara sa ne oprim din mixat.


Asamblare:
Pe un platou dreptunghiular se aseaza prima foaie de blat(cea care a fost deasupra),1/2 din cantitatea de crema,apoi foaia din mijloc,restul de crema si ultima foaie.Prajitura se lasa la frigider cel putin 3 ore.
Dupa racire se taie prajitura pe lungime,in jumatate,apoi fiecare jumatate in felii pe latime.

Glazura:
Ciocolata rupta bucati se pune la bain-marie impreuna cu frisca lichida si margarina/unt pana se topeste.Se lasa sa se racoreasca.
Peste fiecare felie se toarna glazura lichida si se lasa sa se prelinga pe margini.Se decoreaza cu zmeura/capsuni,ciocolata alba si bombonele de ciocolata.