Aripioare cu sos de rosii si cartofi




 Ingrediente
  5-7 aripioare de pui
  400 g cartofi
  1 ardei
  1 ceapa
  300 g rosii Cirio Pelati
  sare,piper,condimente pentru cartofi
  1 lingura faina
  4 catei de usturoi
  boia dulce


Mod de preparare:
Aripioarele de pui spala te si curatate se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce,iar peste ele se pun 2 linguri ulei de masline.


Se acopera castronul cu o folie alimentara si se pastreaza 1 ora le frigider. 

Dupa o ora se scot aripioarele si se tavalesc prin faina. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins,apoi se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. 

In cateva linguri de ulei(se foloseste cel ramas) se caleste ceapa,usturoiul si ardeiul. 


Cand sunt moi,se adauga cartofii taiati in sferturi si se calesc impreuna 7-8 minute. Se pun si aripioarele si un pahar cu apa(250-300 ml). 




Se fierb 15 minute la foc mare,apoi se adauga rosiile pasate si se amesteca.

Se pune intr-o tava si se baga la cuptor 20-25 minute pana scade zeama.


Se asezoneaza cu sare si piper si se se presara patrunjel verde.
Noi am servit alaturi de paine calda.