Ingrediente:
Clatite:
(~20 bucati)
3 oua
3 linguri zahar
4 linguri ulei
300 ml lapte
300 ml apa minerala
280 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
Crema ganache:
100 g cicolata
100 ml frisca lichida
2 linguri zahar
Mod de preparare:
Ouale
se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva, apoi se adauga
laptele, apa minerala si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si
se incorporeaza in compozitia
lichida. Se amesteca bine avand grija sa nu ramana cocoloase. La
sfarsit
se adauga esenta de vanilie.
Tigaia
se unge cu grasime si se incinge la foc mediu, apoi se toarna un
polonic din compozitie si se invarte tigaia astfel incat sa fie
acoperita toata partea cu aluat. Tigaia se pune pe foc mediu
pentru 1-2 minute, apoi se intoarce clatita si se mai “coace” 1 minut.
Clatita coapta se rastoarna pe un platou. Clatitele se supraetajaze pentru a pastra aceeasi temeratura.
Crema ganache:
Ciocolata rupta bucati se pune intr-o
cratita cu frisca lichida si zaharul; se pune pe foc mic, pana se topeste
ciocolata. Glazura obtinuta se lasa sa se racoreasca, apoi se lasa la
frigider pentru 1 ora. Dupa ce a stat la rece se mixeaza bine pana devine spumoasa si se deschide la culoare.
Clatitele se servesc cu crema ganache si sos de ciocolata.