5 apr. 2011

Lipie cu ulei de masline si rozmarin



Ingrediente:
450 g faina
300 ml apa
30 ml ulei de masline
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
Rosmarin


Mod de preparare:

Intr-un castron se pune faina amestecata cu sare,zahar si drojdie.In mijloc se face o adancitura in care se pune apa calduta si uleiul.

Se amesteca cu o lingura de lemn din interior pana in exterior; lasam lingura deoparte si framanta 5-10 minute pana obtinem un aluat nelipicios.


Aluatul se lasa sa se odihneasca 15 minute pe o planseta infainata.

 Intre timp se incinge cuptorul. O tava se tapeteaza cu hartie de copt.Bila de aluat se intinde in tava,se unge cu ulei d masline si se presara rosmarin.


  Se coace aprox 20 minute!



    Pofta Buna!

3 comentarii:

  1. la cat de mult imi place pizza, asta cred ca e varianta ideala pentru zilele in care vreau sa tin post :)

    RăspundeţiȘtergere
  2. Arata foarte bine. E de fapt o focaccia.

    RăspundeţiȘtergere
  3. :) arata bine, te face sa vrei sa o gatesti. Asta vroiam sa zic si eu, ca nu e lipie ca e focaccia... ;)

    RăspundeţiȘtergere

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!