Tarta cu lamaie






Ingrediente:
Blat:
3 oua
4 linguri zahar
2 linguri apa
1 lingura ulei
85 g faina( ~6 linguri)
5 g praf de copt

Crema:
350 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
4 linguri zahar
10 g gelatina
150 ml frisca
½ lamaie

Lemon curd:
40 g unt
1 lamaie
1 ou
3 linguri zahar
1 lingurita amidon

Decor :
75 ml frisca
4 linguri crema

Mod de preparare :
Blat :
 Ouale se separa; 

albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. 

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi adaugam uleiul si apa si omogenizam.




Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza in crema de galbenusuri.
 Albusurile se pun peste compozitia de oua si se amesteca usor cu o lingura. 


Intr-o tava pentru tarta (26 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna compozitia.

 Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coace 20-25 minute la temeratura medie.
Dupa coacere se la 15 minute sa se raceasca,apoi se rastoarna pe un platou!


Daca nu va place asa mai uscata se poate insiropa putin.

Lemon curd:
Oul se mixeaza cu zaharul si zeama de lamaie,apoi se adauga amidonul. Intr-o craticioara se pune untul si se topeste la foc mic. Peste untul topit se toarna amestecul de ou si lamaie. Se tine pe foc mediu pana se ingroase ca o budinca. Se lasa sa se raceasca.
 
Crema de lamaie :
 Praful de budinca se amesteca cu 4 linguri zahar,apoi se adauga 5 linguri de lapte si se omogenizeaza. 

Restul de lapte se pune intr-o cratita si se incalzeste. Peste laptele cald,in cratita, se toarna amestecul de budinca. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu un tel pana se ingroase.

Gelatina hidratata in 3 linguri apa rece pentru 10 minute se dizolva la miscrounde si se amesteca cu 2-3 linguri budinca,apoi se incorporeaza in restul de budinca. 

Se lasa sa se raceasca complet,apoi se adauga zeama de lamaie amestecand intr-o singura parte. La sfarsit se incorporeaza frisca batuta.

Asamblare:
Peste blatul insiropat(sau nu) se intinde lemon curd,

apoi se repartizeaza crema de lamaie(oprim 4 linguri). 



Pe margine se decoreaza cu rozete din frisca, iar in mijloc cu floricele din crema.


Print Friendly and PDF