15 mai 2011

Prajitura cu branza si ananas





Ingrediente:
Blat:
7 oua
7 linguri zahar
4 linguri ulei
3 linguri frisca lichida
50 ml lapte
200 g faina
10 g praf de copt
Vanilie

Crema:
450 g branza cremoasa Dr.Oetker
8 linguri zahar
200 ml frisca
10 g gelatina

Decor:
100 ml frisca
Ciocolata alba/neagra

Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa,apoi se adauga uleiul,frisca,latele si se omogenizeaza. 

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de galbenusuri. 


Albusurile spuma se pun in compozitie si se amesteca cu o lingura pentru a nu se lasa compozitia.

 
 Aluatul se imparte in doua si se coc 2 foi intr-o tava(24x24).

Crema:
Branza se mixeaza cu zaharul pana se topeste. 

Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa rece 10 minute,apoi se dizolva pe bain marie si se amesteca cu 4 linguri de smantana,apoi se incorporeaza in restul de branza.

Frisca se bate spuma tare,apoi se amesteca cu branza. Ananasul scurs se taie bucati mici si se pune in crema de branza.



Prima foaie de blat se insiropeaza,se pune crema si cealalta foaie insiropata.

Se da la rece aprox 3 ore,apoi se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.


11 comentarii:

  1. Ce frumos arata!
    Ca dealtfel tot ceea ce faci ;) !

    RăspundeţiȘtergere
  2. Cum zice Gaby, arata minunat, toate prajiturile tale sunt superbe! sper ca nu te superi ca intreb, dar tu mananci din toate? :)

    RăspundeţiȘtergere
  3. Multumesc fetellor :*:*
    Da Alina gust din toate,de fapt cate o feliuta din fiecare :D

    RăspundeţiȘtergere
  4. Super, foarte frumos realizat, elegant si cu gust... O zi placuta.

    RăspundeţiȘtergere
  5. auffff...ce delicios arata....:|:|:|

    RăspundeţiȘtergere
  6. BUNA....am o problema locuiesc in spania si nu avem branza cremoasa de la dr, otker.Se poate inlocui branza cu mascarpone? Multumesc

    RăspundeţiȘtergere
  7. Sorina o poti innlocuii cu crema de branza Philadelphia,quark sau mascarpone sau mai bine pui jumatate crema de branza si jumatate mascarpone :)

    RăspundeţiȘtergere
  8. buna Andreea sa stii ca impreuna cu o prietena am facut prajitura asta de ziua ei si toti invitatii au fost super incantati de aceasta prajitura.Super..........crema un adevarat deliciu!O prejitura de nota 20.Multumim!!!!!!!aaaaasi LA MULTI ANI GRETTI!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Sorina nici nu stii cat ma bucur ca v-a placut si ca incerci retetele mele!
    La multi ani prietenei tale,sa fie sanatoasa si sa preparati cat mai multe bunatati!
    Ia spune-mi cu ce ai inlocuit branzica?

    Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  10. avem aici queso para untar(branza cremoasa pentru intins pe paine)si mascarpone(1cutie mascarpone si cateva linguri de queso para untar)
    mersi pentru sfaturi

    RăspundeţiȘtergere
  11. BUNA ANDREEA,AM INCEPUT DIETA DAR AVAND O ZI IN CARE AM DULCE VREAU SA MANANC DIN NOU ACEASTA DELICATESE....ABIA ASTEPT SA O DEGUST....SALUTARI DIN SPANIA

    RăspundeţiȘtergere

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!