L-am facut si anul trecut tot in mai, mi-a placut mult asa ca l-am refacut :)
Ingrediente
Caramel:
5 lg de zahar
Crema:
500 ml lapte
5 ouă
200 g zahăr
1 zahar vanilinat
Vanilie
1 lingura amidon
Blat:
1 ou
100 grame zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
7g praf de copt
100 grame faina
3 linguri de cacao
Mod de preparare
Blat:
Oul se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faiana se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza in crema de oua.
Crema:
Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele,apoi se adauga laptele si amidonul. Se lasa deoparte.
Intr-o cratita caramelizam cinci linguri de zahar, iar cand este topit in totalitate se toarna intr-o tava de chec si se intinde pe toata baza.
Deasupra se toarna crema de zahar ars, apoi compozitia pentru blat.
Bagam tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 45 minute la temperatura medie; se face testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa 5-10 minute sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou(se pune platoul deasupra tavii si se rastoarna printr-o miscare brusca. Se serveste rece de la frigider.