17 iun. 2011

Ciorba de loboda



Sunt olteanca asa ca nu o sa lipseasca de pe blog Bors de praz,Ciorba de loboda sau Urzici,dar am un mare defect: toate aceste legume nu imi place sa le iau din piata si de aceea am ratat urzicile si abia am apucat lobodele :D

Ingrediente:

10 legaturi lobode(aproximativ,eu le-am avut de la tara deci nu au fost in legatura)
2 cepe noi(cu partea verde cu tot)
1 morcov
1 ardei galben
1 ardei rosu
sare,piper
bors/otet
patrunjel/leustean

Mod de preparare:

Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert si in momentul in care clocoteste se adauga lobodele curatate si spalate cu apa rece. Se acopera oala cu un capac,se stinge focul si se lasa 10 minute,apoi se scot,se pun intr-o strecuratoare si se trec printr-un jet de apa rece.

Legumele se toaca cubulete si se calesc in putin ulei,apoi se adauga lobodele tocate si apa.




Se lasa sa fiarba aproximativ 35 minute. Daca folositi bors adaugati-l inainte cu 5 minute de a stinge focul,daca folositi otet il adaugati dupa stingerea focului.
Se condimenteaza dupa gust si se asezoneaza cu patrunjel/leustean.


Pofta buna!!

2 comentarii:

  1. asta e tare,tare buna,stiu ca faceam odata,adaugam cand serveam smantana ,o seara buna

    RăspundeţiȘtergere
  2. da, exact ca in Oltenia arata de bine :) sa ai un week-end placut!

    RăspundeţiȘtergere

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!