Inghetata de menta cu ciocolata






 Ingrediente:
3 galbenusuri
250 ml lapte
120 g zahar
250 ml frisca
50 g ciocolata
1 mana menta
1 fruct de kiwi


Mod de preparare:
Laptele se incalzeste si se lasa deoparte.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,

se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. 

Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece.

Menta si kiwi taiat bucati se pune in blender impreunaa cu 50 ml apa si se face un sos.Sosul se trece printr-o sita apoi se amesteca cu 2 linguri de zahar si se pune intr-o cratita pe foc pana se topeste zaharul.

Dupa ce se receste si incorporeaza in compozitia cu frisca. Ciocolata se toaca si se adauga si ea. 

Se da  vasul la congelator si se scoate de 3 ori,din ora in ora, si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata. Dupa ultima mixare se lasa la congelator pana se ingheata bine(2-3 h). Inainte de servire se scoate pentru 30 minute si se lasa in frigider.