Cartofi noi cu marar si smantana




Ingrediente:
600 g cartofi noi 
1 legatura marar
50 g unt
3 catei usturoi
sare,piper,chili
200 g smantana

Mod de preparare:

Cartofii se spala si se curata cu ajutorul unui burete de sarma nou,apoi se spala din nou.  Untul se topeste si se amesteca cu  marar si usturoi tocat/pisat.

Cartofii curatati si condimentati se pun intr-un vas termorezistent sau o tava unsa cu unt si se acopera cu amestecul de unt.

Peste cartofi se pun 100 ml apa,pe la un capat pentru a nu "spala" cartofii,ei trebuie sa ramana cu marar si condimente pe ei. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se baga 25 minute in cuptor,apoi se scoate folia si se lasa in cuptor pana se rumenesc frumos.

Smantana se condimenteaza si se amesteca cu marar tocat.

Cartofii se servesc cu sosul de smantana,simpli sau alaturi de o friptura.
Sunt buni si calzi si reci :)