Pastai scazute cu usturoi




Ingrediente:

600 g fasole fideluta
1 capatana usturoi
1 ceapa
½ ardei galben
50 ml suc de rosii/bulion
Marar
Sare,piper,chili


Mod de preparare:

Fasolea se curata de capete si se rupe pe jumatate. Se spala cu apa rece. Intr-o oala se pune apa cu sare si cand da in clocot se pune fasolea rupta si se fierbe 10 minute,se opreste focul si se acopera oala cu un capac; se lasa 10 minute,apoi se scurge de apa.

Ceapa,ardeiul si usturoiul se se toaca marunt si se pun intr-o cratita sau o tigaie mai inalta si se calesc in ulei incins. 

Cand ceapa se inmoaie se adauga fasolea scursa,se amesteca si se condimenteaza.

Se toarna apa cat sa acopere totul,se acopera cu un capac si se fierbe inabusit aprox 30 minute sau pana se inmoaie fasolea. Inainte cu 5-7 minute de a oprii focul se adauga sucul de rosii/rosii decojite pisate si se mai da intr-un clocot.

Se opreste focul si se aseoneaza cu marar tocat.