Inghetata de ciocolata cu visine








Ingrediente:
3 oua
180 g zahar
1 lingura faina
350 ml lapte
450 ml frisca
100 g ciocolata neagra
400 g visine
50 g cacao neagra

D├ęcor:
Alune
Ciocolata

Mod de preparare:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga laptele caldut si faina; se omogenizeaza. 

Amestecul se pune intr-o cratita,la foc mediu, amestecand incontinuu pana se incalzeste,apoi se adauga ciocolata rupta si se tine pe foc pana se ingroasa putin.

Se lasa deoparte pana la racire completa. 
 
Frisca se bate spuma tare si se toarna treptat crema de ciocolata, apoi cacaua neagra si visinele.

Crema obtinuta se pune intr-o caserola si se da la frigider. Se mixeaza cu blenderul din ora in ora,de 3 ori, pentru a sparge acele de gheata.

Inainte de servire se tine 20-30 minute la frigider/ la temperatura camerei. Se serveste in cornete glazurand globuletul cu ciocolata topita si alune sau in castronele.

Nota: Daca vreti sa serviti copiilor aceasta inghetata atunci inlocuiti ciocolata neagra cu ciocolata cu lapte :)







Pofta buna!!!