Negresa cu crema ganache




Ingrediente:

Blat:
170 g ciocolata
170 g unt
200-250 g zahar
3 oua
120 g faina
5 g praf de copt

Crema ganache:
150 g ciocolata
150 g frisca lichida

Décor:
Alune
Fructe diverse
Menta


Mod de preparare:


Blat:

Ciocolata rupta bucati se topeste impreuna cu untul.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,

apoi se adauga amestecul de ciocolata si unt; se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia umeda.


O tava patrata(24x24 cm) se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt  si faina. Se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute,la foc mare in primele 5-7 minute,apoi la temperatura mica-medie. Se opreste focul si se lasa in cuptor ~10 minutee, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet.

Crema ganache:

Ciocolata rupta bucati se pune intr-o cratita impreuna cu frisca lichida si se pun pe foc,la foc mic,pana se topeste ciocolata(amestecul nu trebuie sa fiarba). Se transfera intr-un bol si se baga la frigider pentru 30-40 minute. Cand este complet ree se mixeaza pana obtinem o compozitie cremoasa.

Peste blatul racit se intinde crema si se baga in frigider pentru minim 30 minute, apoi se proportioneaza si se decoreaza. Se serveste rece alaturi deun frappe sau o cafeluta.