Prajitura cu visine si ciocolata



Ingrediente:
4 oua
200 g zahar
200 g unt
100 g iaurt
275 g faina
10 g praf de copt
2 linguri cacao
100 g ciocolata
Vanilie
400 g visine


Mod de preparare:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga ouale amestecand dupa  fiecare pana la incorporare.Se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia anterioara. Se adauga vanilia si se omogenizeaza .

1/3 din compozitie se pune intr-un castron si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. O tava(24x24) se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie pe fund si  peretii cu faina. Se toarna compozitia alba si jumatate din visinele fara samburi(trecute prin faina),

apoi se intinde compozitia neagra si peste retul visinelor. Ciocolata se toaca si se presara peste aluat. 

Se coace in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit apoi se proportioneaza.