2 iul. 2011

Tocanita de pui cu cartofi





Ingrediente:
3 pulpe de pui/6 copanele
1 ceapa
1 morcov
½ ardei
3 cartofi
3 rosii decojite/2 linguri pata de tomate
usturoi
Sare
Piper
Ardei iute uscat/chili
boia de ardei
patrunjel verde
Cimbru
1 lingura faina/faina

Mod de preparare:

Copanele se conimenteaza cu sare, piper, boia si chili si se prajesc un ulei pe ambele parti.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul si ardeiul cubulete.


Se calesc in ulei pana se inmoaie, apoi se adauga cartofii taiati cubulete, sare, piper, chili si cimbru.



Se amesteca si se adauga carnea. Se acopera totul cu apa si se fierbe pana cand sunt patrunse legumele.


Cand au fiert legumele se adauga rosiile. Faina/amidonul se amesteca cu 2 linguri de apa si se toarna in cratita, amestecand incontinuu. 

Se mai fierbe 5 minute si se opreste focul. Se asezoneaza cu patrunjel.

6 comentarii:

  1. hhhmmm, o reteta excelenta si foarte gustoasa, exact ca la mama acasa..deliciossss!!! :D

    RăspundeţiȘtergere
  2. Ff gustoasa si usoara in acelasi timp

    RăspundeţiȘtergere
  3. Foarte gustoasa mancarea. Multumim pentru reteta. :)

    RăspundeţiȘtergere
  4. foarte gustoasa, dar nu inteleg rostul amidonului daca se foloseste ca ingredient cartoful

    RăspundeţiȘtergere

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!