Tort cu inghetata de piersici si ciocolata





Ingrediente:

Inghetata:
3 oua
150 g zahar
1 lingura amidon/faina
300 ml lapte
350 ml frisca lichida
4 piersici + 1 piersica
50 g bucati ciocolata

Blat:
2 oua
2 linguri faina
2 linguri zahar
1 lingura cacao
1 lingura ulei
5 g praf de copt

Décor:
100 ml frisca
Coacaze rosii
Cirese
Piersici
Ciocolata rasa

Mod de preparare:

Blat:
 Ouale se bat cu zaharul pana se topeste. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt  si se inglobeaza in compozitia umeda. Aluatul se toarna intr-o tava(22 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace 10-15 minute.

Inghetata:
Ouale  se mixeaza cu zaharul pana se transforma intr-o compozitie cremoasa,apoi se adauga amidonul/faina.

Laptele caldut  se toarna peste crema de oua,se omogenizeaza si se pune amestecul intr-o cratita. Cratita se pune la foc mediu aprox 5-10 minute,amestecand incontinuu sa nu se prinda de vas.  Dupa ce s-a ingrosat putin se pune vanilia si se lasa la racit.
 Piersicile se curata de coaja si se fac piure in blender; se amesteca cu crema de oua.

Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu "crema" anterioara.

 Inghetata se toarna intr-un recipient si se da la congelator pentru o ora,apoi se scoate si se sparg acele de gheata cu ajutorul blenderului si se da inca o ora la congelator, apoi se sparg din nou acele de gheata . Un vas rotund si mai adanc,cu diametrul de sus de 22 cm, se tapeteaza cu folie alimentara si se toarna inghetata. Pierica se taie bucati si se  pune  in inghetata, la fel si ciocolata bucatele.

Se lasa la frigider 2 ore, apoi se aseaza blatul insiropat si se lasa peste noapte sau pentru 2-3 ore. Pentru a rasturna ingheta usor se baga vasul(de sticla) intr-o cratita cu apa fierbinete sau pentru 1,2 minute la MW.

Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca batuta,piersici,cirese,coacaze si ciocolata.

Se poate da din nou la congelator pana se intareste frisca sau se poate servi asa.