Cosulete cu mure si crema de vanilie




Cel mai simplu si mai bun desert asta pentru ca ador foietajul. El ne scoate din incurcatura atunci cand se anunta musafri pentru ca se pregateste extrem de repede, dulce sau sarat

Ingrediente:
400 g foietaj(1 foaie)

Crema de vanilie:
3 galbenusuri
4 linguri zahar
3 linguri amidon
260 ml lapte
50 g unt
2 linguri frisca batuta
Vanilie

D├ęcor:
100 ml frisca lichida
200 g mure
Sos de mure(optional)

10 cosulete /5 portii

Mod de preparare:

Foietajul se decongeleaza, apoi se taie in 10 patrate de dimensiuni egale. Patratele se aseaza in formele pentru muffins formand cosulete. In interior se pun patrate de hartie de copt pentru a nu permite cresterea aluatului. Tava se pune in cuptorul preincalzit pentru 15 minute,la foc iute.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele caldut se adauga compozitie cremoase si se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mic, amestecand incontinuu pana se ingroase. Se pune intr-un bol si se amesteca cu untul si vanilia. 

Se lasa sa se raceasca,apoi se amesteca cu frisca batuta.

In fiecare cosulet se pune cate o lingura de crema de vanilie, apoi cate o lingura de frisca batuta.

Se decoreaza cu mure si sos de mure.