9 sept. 2011

Inghetata de lamaie



Vara a trecut dar pentru asta nu renuntam la inghetata,nu??? o minunatie :P:P
Ingrediente:
5 galbenusuri
500 ml lapte
5 linguri zahar
3 linguri amidon
400 ml frisca lichida
1 lamaie

 (6 portii)

Mod de preparare:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.

Se adauga  laptele caldut si se continua mixarea.

Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga sucul de la lamaie si coaja rasa fin si se amesteca intr-o singura parte pana la incorporare. Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece.

Bolul/caserola se pune in congelator si se scoate din ora in ora,de 3 ori, si se amesteca cu o lingura.
 Se serveste rece in cupe sau cesti.
Print Friendly and PDF

7 comentarii:

  1. Vreau si inghetata si canitze! Dai?:D

    RăspundeţiȘtergere
  2. uauuu vreu si euuuu!!!eu de la inghetata nu ma pot abtine!!!!arata bestial!!Bravo!!weekend placut!!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Foarte draguta prezentarea! Cred ca este si buna. Lamaia este printre preferatele mele

    RăspundeţiȘtergere
  4. o sa ma omori cu pozele.stiam eu ca nu-i o idee buna sa intru iar aici ,mai ales noaptea.acum visez inghetata...iar.pup

    RăspundeţiȘtergere
  5. Multumesc mult fetelor,inghetata a fost delicioasa iar cestile sunt adorabile. Ma bucur ca va plac :)

    RăspundeţiȘtergere

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!