Inghetata de lamaie



Vara a trecut dar pentru asta nu renuntam la inghetata,nu??? o minunatie :P:P
Ingrediente:
5 galbenusuri
500 ml lapte
5 linguri zahar
3 linguri amidon
400 ml frisca lichida
1 lamaie

 (6 portii)

Mod de preparare:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.

Se adauga  laptele caldut si se continua mixarea.

Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga sucul de la lamaie si coaja rasa fin si se amesteca intr-o singura parte pana la incorporare. Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece.

Bolul/caserola se pune in congelator si se scoate din ora in ora,de 3 ori, si se amesteca cu o lingura.
 Se serveste rece in cupe sau cesti.
Print Friendly and PDF