Prajitura cu pere si caramel




Ingrediente:
Blat:
3 oua
150 g zahar
50 g unt
180 g faina
10 g praf de copt
Vanilie

3 pere
1 baton scortisoara
5-6 cuisoare
3 linguri zahar

Sos caramel:
100 g zahar
50 g unt
50 ml frisca lichida

( 3 portii )

Mod de preparare:
Perele se curata, dar se pastreaza cozile. Intr-o cratita se pun perele,scortisoara,zaharul si cuisoarele; se acopera cu apa si se fierb 5-10 min,pana se inmoaie putin.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia anterioara. Se adauga esenta de vanilie si se omogenizeaza.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza perele si se toarna aluatul. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 25-30  minute la temperatura medie-mica.

Daca aveti forme individuale puneti in fiecare cate o para si umpleti 2/3 cu aluat.

Sos caramel:

Zaharul se pune intr-o cratita si se pune pe foc  pana se topeste zaharul,apoi se adauga untul si se amesteca bine. Dupa ce s-a incorporat putin untul se toarna frisca lichida si se mai tine sosul pe foc pana se ingroase putin. Se lasa sa se raceasca.

Prajitura se taie in patrate avand in interior cate o para sau se decupeaza un cerc. Se serveste cu sos caramel din abundenta.



 Reteta participa la Provocarea lunii septembrie “Dulce Românie” 


Print Friendly and PDF