Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata







Ingrediente:
1 file de pangasius (~700 g)
Condimente pentru peste

Sos:
250 ml lapte
50 g unt
1,1/2 lingura faina
Sare,piper
1 lingurita mustar

Piure:
500 g cartofi
1 lingura unt
1 lingura lapte
1 ceapa
Sare,piper
Verdeata

3 portii

Mod de preparare:

Pestele se spala, se usuca cu un prosop absorbant, se condimenteaza si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.

Sos:

Intr-o cratita/tigaie se pune untul si se topeste, apoi se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se stinge cu lapte caldut si se mai lasa pe foc pana se ingroase, amestecand incontinuu. (Daca raman cocoloase il puteti pune in blender.)

Se condimenteaza dupa gust. Si se pune mustarul.

Piure:

Ceapa se taie julien si se caramelizeaza la foc mic pana se rumeneste.


Cartofi curatati si spalati se taie cubulete si se fierb in apa cu sare, se scurge apa, se adauga untul, laptele, condimentele, verdeata si o 1 lingura de ceapa caramelizata; se paseaza bine.


Pestele se serveste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata.


Pofta buna!!!
Print Friendly and PDF