Prajitura cu mousse de ciocolata alba si vanilie




         O prajitura delicata, cu o crema fina de vanilie si ciocolata alba, completata
 de un blat pufos, inedit prin folosirea piscoturilor.
       Mousse-ul de vanilie este foarte usor si placut la gust. Daca va plac prajiturile
 mai insiropate, puteti sa folositi mai mult sirop, astfel incat 
sa obtineti ceea ce va doriti.

Este o reteta unica!

Ingrediente:

Blat:
5 albusuri
150 g zahar
100 ml lapte
50 ml ulei
135 g faina
25 g cacao
10 g praf de copt
8 piscoturi
Esenta rom

Crema:
100 g ciocolata alba
150 ml frisca lichida

5 galbenusuri
200 g zahar
300 ml lapte
30 g amidon(3 lg rase)
1 pastaie vanilie
300 ml frisca
15 g gelatina
Ciocolata rasa


10 portii
tava:24x24

Mod de preparare:
Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul, mixand incontinuu. Se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua; se cern peste compozitia de albus si se omogenizeaza cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa spuma.

Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt sau faina; se toarna compozitia si se niveleaza. Cele 8 piscoturi se aseaza peste compozitie formand 4 linii (de cate doua piscoturi) paralele.

Se apasa pe piscoturi cu o lingura si se acopera cu aluat. Blatul se coace 30-35 min la temperatura medie sau pana cand trece testul scobitorii. Se opreste focul si se lasa in cuptor.

Crema:

Ciocolata alba rupta bucati se pune intr-un vas pe foc impreuna cu frisca lichida si se incalzeste pana cand aceasta se topeste, apoi se pune in frigider pana se raceste complet.

Laptele se pune intrun vas impreuna cu pastaia de vanilie si se incalzeste .
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si laptele. Pastaia de vanilie se sectioneaza si cu lama unui cutit si ia maduva care se pune in crema de oua. Amestecul se pune intr-un vas si se pune pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana cand se ingroase ca o budinca.

Gelatina hidratata in apa rece se pune la bain-marie si se dizolva, apoi se toarna peste budinca si se amesteca energic. Se lasa sa se raceasca. Amestecul de ciocolata alba si frisca se mixeaza si se amesteca cu 300 ml frisca batuta.

Dupa ce budinca este complet racita se adauga treptat in amestecul de frisca si ciocolata alba.

Blatul se scoate din tava, se desprinde hartia de copt,apoi se pune la loc si in jurul acestuia peretii detasabili. Se insiropeaza foarte putin(apa+zahar+rom+cafea) si deasupra se pune crema. Se acopera cu o folie si se lasa la frigider 2-3 h, apoi se scaote si se prortioneaza. Se presara ciocolata rasa.



Reteta originala by Andreea Dianu

Print Friendly and PDF