Aripioare crocante cu fulgi de porumb








Ingrediente:

3 aripioare mari ( cu tot cu copanel)
1 lingura smantana
1 lingura ulei
1 linurita mustar
3 catei usturoi
Sare,piper


200 g fulgi de porumb
Usturoi granulat

1 ou
100 ml lapte
Faina
Sare
Piper


Mod de preparare:

Aripioarele se taie pe jumatate, vom obtine 6 bucati in afara de partea subtire pe care o aruncam. Intr-un castron se amesteca smantana, uleiul,mustarul, sarea, piperul si usturoiul pisat si se adauga aripioarele care se imbraca bine in sos. Se acopera cu o folie si se pun la frigider cel putin 3 h.

Din ou, faina,lapte, sare si piper se fac un aluat mai gros decat cel de clatite.  Fulgi de porumb se faramiteaza, dar nu prea marunt si se amesteca cu usturoi granulat si se pune pe o farfurie.

Aripoarele se scot din marinata, se trec orin aluat, apoi prin fulgii de porumb. Apasati cu o lingura pentru a ramane fulgii pe aripioare.

Intr-o tigaie se pun 300 ml ulei si se incinge. Se adauga aripioarele si se prajesc aprox. 7 min pe fiecare parte; la inceput lasati la foc mediu pentru a se patrunde in interior, iar la sfarsit cresteti temperatura pentru a se rumenii. Aripioarele se scot pe servetele absorbant pentru a elimina surplusul de grasime.

Se servesc simple sau alaturi de cartofi prajiti, sos de rosii cu ierburi aromate sau sos de usturoi cu maioneza.

Print Friendly and PDF