Farafale cu sos de rosii




Ingrediente:

350-400 g farafale
1 ceapa mare
½ praz(parte alba)
½ morcov
1 ardei rosu
1 cutie rosii decojite(~300 g)
1 lingura rasa amidon
Sare,piper
Parmesa(optional)
Patrunjel

Mod de preparare:

O oala se pune pe foc cu apa, sare si putin ulei; cand apa fierbe in clocot se pun pastele si se fierb ~10 minute.
Ceapa se taie julie, prazul rondele subtiri, morcovul se da pe razatoare, iar ardeiul se taie cubulete.

Intr-o tigaie adanca se pun legumele si 2-3 linguri ulei si se calesc legumele pana se inmoaie putin, apoi se pun 300 ml apa si se acopera cu un capac. 

Se fierbe pana scade sosul si legumele sunt fierte( daca este nevoie se mai adauga apa).

Rosiile se paseaza si impreuna cu sosul in care au stat se adauga peste legumele din tigaie; se mai fierbe sosul 5-7 minute.Amidonul se amesteca cu 2 linguri apa, apoi cu putin sos de rosii si se toarna amestecul in tigaie, amestecand incontinuu. Inca 5 minute se lasa pe foc si se opreste focul.

Se condimenteaza dupa gust cu sare,piper si se asezoneaza cu patrunjel. Pastele scurse si trecute pe sub un jet de apa se rastoarna in tigaie si se imbraca in sos. Se servesc optional cu parmesan ras.
Print Friendly and PDF