23 nov. 2011

Gutui umplute cu stafide,nuci si bezea




          Daca nu aveti gutui in casa va sfatuiesc sa mergi la piata sa va aprovizionati si sa faceti desertul acesta deliciosssss si foarte rapida. Va asigur ca o sa va placa la nebunie :)) e imposibil sa te opresti din mancat :)
       De caramel nu va mai zic, stiti deja ca este iubirea mea :)) Sa aveti o seara frumoasa

Ingrediente:

3 gutui
100 g stafide
150 g nucat tocata
50 g unt
50 g zahar

Bezea:
2 albusuri
100 g zahar
1 lingurita amidon
1 lingurita zeama de lamaie
1 praf de sare

Caramel:
100 g zahar
50 g unt
70 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare:

Gutuile se spala, se taie pe jumatate si se scobeste mijlocul, lasand totusi pulpa. Intr-o cratita se pune apa cu putin zahar si in momentul in care clocoteste se pun jumatatile de gutuie. Se fierb 7-10 min pana se inoaie, apoi se scot pe o farfurie si se lasa sa se racoreasca.

Bezea:
Albusurile se bat cu un praf de sare pana obtinem spuma, apoi se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie. La final se adauga amidonul amestecat cu nuca tocata si stafidele.

O tava se unge cu unt si se aseaza jumatatile de gutuie, in fiecare se pune cate un cubulet de unt si o lingurita de zahar,nuca si cateva stafide. Deasupra se pune cate 1-2 linguri bezea.



Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la temperatura ridicata pana se rumeneste bezeaua.

Caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul. Se lasa sa se racoreasca.

Gutuile se servesc cu sos caramel.

Print Friendly and PDF

3 comentarii:

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!