Mancare de cartofi cu smantana si pui



Ingrediente:

1 piept de pui(~700g)/pupe de pui dezosate/copanele
1 kg cartofi
1 arde rosu/portocaliu
200 g smantana
1 lingurita amidon
Sare,piper
Patrunje/marar

Mod de preparare:
Cartofii se curata si se taie cubulete potrivite. Se fierb in apa cu sare pana se inmoaie, dar sa nu se sfarame.

Pieptul de pui se taie bucati potrivite, se condimenteaza si se pune intr-o tigaie adanca impreuna cu 2-3 lg ulei si fasiile  de ardei.

Se rumeneste carnea putin,apoi se adauga cartofii fierti si se amesteca usor pentru a nu se sfarama. Se acopera totul cu 250-300 ml apa si se fierb 7-8 minute impreuna.

Smantana se amesteca cu amidonul si putin sos cald, apoi se toarna in tigaie, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa 5 min pe foc amestecand des, apoi se opreste focul si se condimenteaza dupa gust si se asezoneaza cu patrunjel/ marar.