11 nov. 2011

Negresa cu ciocolata si caramel




     Astazi va propun ceva dulce si fff bun, caramelul e, dupa parerea mea, deliciul acestei retete. M-am indragostit de el si il pun in orice :))  Sa aveti un weekend minunat!!!


Ingrediente:
4 oua
180 g unt
150 g ciocolata
170 g zahar
80 g faina
Vanilie

Sos caramel:
150 g zahar
70 g unt
110 ml smantana pentru frisca(30% grasime)

Mod de preparar:

Sos caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul.

Negresa:
Untul taiat bucati si ciocolata rupta se pun pe bain marie/la  microunde si se topesc impreuna. 

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amestecul de ciocolata si esenta de vanilie. Se cerne faina si se omogenizeaza.

Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt sau faina si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 18-20 minute. 

Se opreste focul si se lasa sa se raceasca, apoi se proportioneaza.  Inainte de a proportiona se poate toarna caramelul usor racit si dupa racire completa sa se proportioneze. Sau se poate servii cu sos caramel fiecare felie in parte.

Print Friendly and PDF

12 comentarii:

  1. super...ce-mi place caramelul...
    oare daca il faceai putin sarat? :)) mor dupa cel sarat! pup

    RăspundeţiȘtergere
  2. Alice nu am incercat niciodata dar cred ca merge perfect cu ciocolata!

    pup

    RăspundeţiȘtergere
  3. Doamne, cat de minunat arata! Vreau si eu o bucatica, plina de caramel :) Pupici, week-end fain!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Este tare ciocolatoasa,exact asa cum imi place.

    RăspundeţiȘtergere
  5. Imi place cum arata negresa ta!
    Mariana Scarlat

    RăspundeţiȘtergere
  6. foarte faina negresa! o combinatie super intre ciocolata si caramel!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Ciocolata....caramel.....un adevarat deliciu.

    RăspundeţiȘtergere
  8. Da da merge de minune caramelul usor sarat cu ciocolata! Tare bine arata negresa!! pupici

    RăspundeţiȘtergere
  9. Wonderful recipe and photo. I love the cover!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Caramel si ciocolata , o combinatie delicioasa la care nu pot rezista .
    Pozele mai mult decat graitoare . :)

    RăspundeţiȘtergere
  11. Te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html

    RăspundeţiȘtergere

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!