O prajiturica care mie imi place foarte mult pentru ca este dulce-acrisoara. Baza devine foarte frageda a doua zi dupa ce a stat in cutie inchisa. Partea de sus are consistenta apropiata de a unu jeleu, dar este foarte buna.
Ingrediente:
Baza:
125 g unt
75 g zahar
200 g faina
3 g praf de copt
Coaja rasa de lamaie
Umplutura:
3 oua
200 g zahar
5 lingurite amidon
50 ml zeama de lamaie
Coaja rasa de lamaie
Dimensiuni tava: 20x20
Mod de preparare:
Baza:
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se formeaza o bila de aluat care se intinde usor cu un sucitor apoi se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt/faina. Cu ajutorul degetelor se intinde mai bine in tava si se formeaza o baza de 1-2 cm pe margine.
Aluatul se inteapa cu furculita si se pun in cuptorul preincalzit pentru 18-20 minute.
Umplutura:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga zeama de lamaie , coaja si amidonul.
Compozitia obtinuta se toarna peste aluatul copt, din tava, si se introduce din nou in cuptor pentru 20-25 minute, la temperatura medie pana se “incheaga” umplutura.
Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca, apoi se proportioneaza si se pudreaza cu zahar