Sufleu de cartofi cu carnati




Ingrediente:

600 g cartofi
50 g unt
Sare,piper
3 oua
200 g cascaval
1 carnat
100 g sos de rosii
Busuioc
Patrunjel
Ierburi italienesti

5 portii
Tava: 18x16

Mod de preparare:

Cartofii se taie cubulete si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie, apoi se scurge apa, se adauga untul,condimentele  si se paseaza mai grosier.

Se  pun galbenusurile si  100 g cascaval ras si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu un praf de care si se incorporeaza in compozitia de cartofi.

O tava termorezistenta se unge cu unt si se toarna amestecul.

Intr-o tigaie se prajesc putin carnatii, se adauga sosul de rosii si coondimentele si se mai lasa 5 minute pe foc. Pe diagonala tavii se  fac 2 adancituri paralele unde se aseaza felii de carnati si sos de rosii. In spatille ramase se pune restul de cascaval ras.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit 45-50 minute sau pana cand  se rumeneste.
Pofta buna!!!

Reteta originala by Andreea Dianu


Leter edit:

Reteta a fost incercata de Andreea-Elena