19 nov. 2011

Tort cu nuci, ciocolata si caramel





 Pentru ca e weekend va incant cu un dulce mai complx, dar foarte bun!!! Sa aveti un weekend minunat :)

Ingrediente:

Blat negru:
3 oua
150 g zahar
60 g unt
50 ml lapte
120 g faina
15 g cacao
100 g nuca tocata
10 g praf de copt
Vanilie

Blat alb:
200 g albus ou
150 g zahar
50 ml ulei
110 g faina
5 g praf de copt
50 g nuca
Vanilie

Crema ganache cu nuca:

150 ml frisca
150 g ciocolata

100 g zahar pudra
150 ml frisca
150 g nuca

Caramel:
150 g zahar
70 g unt
100 ml smantana pentru frisca(30% grasime)

Mod de preparare:
Blat negru:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul topit si laptele. Faina, nuca, cacaua si praful de copt se amesteca si se adauga in compozitia lichida. Se omogenizeaza. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt sau faina. Se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din forma.

Blat alb:
Albusul de ou se mixeaza  cu un praf de sare si se adauga treptat zaharul obtinandu-se  o spuma lucioasa; se adauga uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in spuma de albus. Se incorporeaza cu ajutorul unei linguri pentru a nu se lasa spuma. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt sau faina si se toarna spuma; deasupra se presara nuca tocata. Se coace 30 minute la temperatura medie, se lasa in cuptor 10 minute, apoi se scoate pe un platou.


Crema ganache cu nuci:

Ciocolata rupta bucati se pune intr-un vas la bain marie impreuna cu frisca lichida si se amesteca pana ciocolata este complet topita. Se lasa sa se rceasca, apoi se lasa la frigider 3h. Dupa ce a stat la frigider se mixeaza crema pana se obtine o spuma fina.
Restul de frisca se bate spuma si se amesteca cu crema de ciocolata. Se adauga nucile toacate si se pastreaza la frigider.

Caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul. Se lasa sa se racoreasca.

Asamblare:
Pe un platou se aseaza blatul de ciocolata si nuci, se insiropeaza, se pune crema de ciocolata, se niveleaza si acopera cu blatul alb insiropat. Se acopera cu o folie si se se da la frigider pentru minim 2 h,

apoi se scoate inelul din jurul blatului si se toarna caramelul racit, se inobileaza cu nuci si se pastreaza in frigider.

Reteta originala by Andreea Dianu


Print Friendly and PDF

36 comentarii:

  1. Cat poate fi de delicios !! Minunat arata Andreea !! pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. O nebunie: daca e cu nuci si caramelll cu siguranta e delicios!!...

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte aspectuos ! Buna buna reteta !

    RăspundețiȘtergere
  4. Carame cu nuci.....yami,yami.Arata fantastic!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte,foarte bine tortuletul tau! Si sectiunea te da pe spate! Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc tuturor :)

    Eu ador prajiturile cu nuci, iar de caramel nu mai zic, m-am indragostit iremediabil si o sa urmeze retete cu el, sper sa va placa si voua :)

    Imbratisari tuturor si sper sa incercati reteta :)

    RăspundețiȘtergere
  7. arata absolut superb! (a trebuit sa mai vin o data ca sa-l vad mai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  8. cu ce se insiropeaza blaturile?

    RăspundețiȘtergere
  9. eu blaturile le insiropez cu un sirop de zahar, apa si vanilie(esenta)

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata minunat. Cred ca a fost foarte bun....

    RăspundețiȘtergere
  11. ce bunatate de tort; il voi face si eu cu siguranta:d

    RăspundețiȘtergere
  12. Ha sper sa fie tot asa de buna pe cum arata . O sa-o probez si eu . mersi

    RăspundețiȘtergere
  13. Am probat reteta si a iesit super bun, mersi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim ma bucur ca ai incercat. Te invit sa incerci si alte retete ;)

      te pup

      Ștergere
  14. O SA INCERC SI EU RETETA CHIAR MAINE MA PUN SA-L FAC

    RăspundețiȘtergere
  15. I was wondering what sized pan you used to bake this in? it looks amzing :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Thank you Sonia. I used a round pan with a diameter of 24 cm. You will not regret if you try, is a delicious cake!

    RăspundețiȘtergere
  17. Tocmai am probat tortul... a iesit frumos, aspectos dar eu zic .. mult prea dulce! incredibil de dulce...pacat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca l-ai incercat :) Mie nu mi se pare dulce incat sa nu se poata manca, e un tort ce contine caramel asa ca e normal sa fie dulce. Poti reduce cantitatea de zahar din blaturi si din crema de ciocolata.

      Ștergere
  18. Superb tort! si eu azi am facut un tort cu nuca pt mama mea :). pup

    RăspundețiȘtergere
  19. hhhhmmmmmm...apetisant de cremos si pufos arata, aproape ca ii simt aroma si gustul :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Arata delicios mai e si cu caramel bun bun,o sa il probez,ce fel de ciocolata ai folosit neagra sau cu lapte ?Ioana.

    RăspundețiȘtergere
  21. Desi nu sunt adepta dulciurilor cu mult zahar in ele, trebuie neaparat sa fac si eu caramel cum faci tu. Arata prea ispititor :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Recomand acest tort. Este excelent! L-am facut de ziua mea si pana seara nu a mai ramas nimic..Singura specificare este sa se insiropeze foarte bine blaturile. Felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  23. E de vis acest tort. Prima data l-am facut de ziua mea si au ramas toti uimiti! Felicitari, te pricepi si ai idei stralucite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, ma bucur cati-a placut :) Trebuie sa il refac si eu, neaparat :P Te mai astept pe blog <3

      Ștergere

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!