Tort cu nuci, ciocolata si caramel





 
 Pentru ca e weekend va incant cu un dulce mai complx, dar foarte bun!!! Sa aveti un weekend minunat :)

Ingrediente:

Blat negru:
3 oua
150 g zahar
60 g unt
50 ml lapte
120 g faina
15 g cacao
100 g nuca tocata
10 g praf de copt
Vanilie

Blat alb:
200 g albus ou
150 g zahar
50 ml ulei
110 g faina
5 g praf de copt
50 g nuca
Vanilie

Crema ganache cu nuca:

150 ml frisca
150 g ciocolata

100 g zahar pudra
150 ml frisca
150 g nuca

Caramel:
150 g zahar
70 g unt
100 ml smantana pentru frisca(30% grasime)

Mod de preparare:
Blat negru:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul topit si laptele. Faina, nuca, cacaua si praful de copt se amesteca si se adauga in compozitia lichida. Se omogenizeaza. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt sau faina. Se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din forma.

Blat alb:
Albusul de ou se mixeaza  cu un praf de sare si se adauga treptat zaharul obtinandu-se  o spuma lucioasa; se adauga uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in spuma de albus. Se incorporeaza cu ajutorul unei linguri pentru a nu se lasa spuma. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt sau faina si se toarna spuma; deasupra se presara nuca tocata. Se coace 30 minute la temperatura medie, se lasa in cuptor 10 minute, apoi se scoate pe un platou.


Crema ganache cu nuci:

Ciocolata rupta bucati se pune intr-un vas la bain marie impreuna cu frisca lichida si se amesteca pana ciocolata este complet topita. Se lasa sa se rceasca, apoi se lasa la frigider 3h. Dupa ce a stat la frigider se mixeaza crema pana se obtine o spuma fina.
Restul de frisca se bate spuma si se amesteca cu crema de ciocolata. Se adauga nucile toacate si se pastreaza la frigider.

Caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul. Se lasa sa se racoreasca.

Asamblare:
Pe un platou se aseaza blatul de ciocolata si nuci, se insiropeaza, se pune crema de ciocolata, se niveleaza si acopera cu blatul alb insiropat. Se acopera cu o folie si se se da la frigider pentru minim 2 h,

apoi se scoate inelul din jurul blatului si se toarna caramelul racit, se inobileaza cu nuci si se pastreaza in frigider.

Reteta originala by Andreea Dianu


Print Friendly and PDF