Fursecuri vanilate






Ingrediente:
120 g unt
150 g zahar
2 oua
50 ml lapte
350 g faina
5 g praf de copt
1 baton vanilie
100 g zahar pudra

1 lingura colorant alimentar rosu

30 bucati

Mod de preparare:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga, pe rand, ouale si laptele. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie. Se adauga  vanilia (pastaia se sectioneaza si se scoate maduva cu ajutorul lamei cutitului).

Se pune compozitia in frigider pentru 30-50 minute, apoi se scoate si se formeaza bilute care se trec prin zahar pudra si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Zaharul pudra care se scutura pe hartia de copt se indeparteaza cu ajutorul unei pensule.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coc la oc mediu 20-25 minute. Se lasa sa se racoreasca.

Colorantul se amesteca cu un sirop din apa, zahar si vanili si cu pensula se coloreaza fursecurile.


Print Friendly and PDF