Pancakes cu fructe si caramel





   Pancakes sau clatite americane sunt un desert usor de facut si foarte bun. Fie ca vreti sa aveti un mic dejun dulce fie ca le mancati ca desert la pranz sau cina, niciodata nu dau gres. Acestea sunt pancakes simple cu sos caramel si fructe, o adevarata nebunie. Daca nu aveti timp sa pregatiti caramelul le puteti acompania cu sirop de artar sau miere, vor fi la fel de delicioase :)
    Cantitatile de mai jos sunt pentru patru portii, daca vreti mai putine le puteti face la jumatate ;)


Ingrediente:
4 oua
150 g zahar
50 g unt
100 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
150 g faina
10 g praf de copt
1 lingura zeama de lamaie
1 varf de cutit extract de vanilie

Caramel:
150 g zahar
70 g unt
100 ml smantana dulce(30%grasime)

1 banana
1 portocala


Mod de preparare:

Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga untul moale si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Praful de copt se amesteca cu zeama de lamaie si se pune in compozitie. Se cerne faina si se incorporeaza in aluat. Se pune extractul de vanilie si albusurile si se amesteca cu o lingura, pentru a nu se lasa spuma.


O tigaie se unge cu unt si se incinge bine si se pun cate 2 linguri din compozitie. Cand apar gaurele in aluat inseamna ca este facuta si se intoarce pe cealalta parte. 

Clatitele se aseaza una peste alta pentru a pastra temperatura constanta.

Caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul. Se adauga fructele taiate si se serveste cald alaturi de clatite. Se poate servii si inghetata.


Follow Me on Pinterest

 Print 
Friendly and PDF