Red velvet cupcakes/ Prajiturele catifea rosie








    Acestea sunt cele mai dragalase prajiturele, pe care le puteti prepara la orice ocazie, sunt atat de elegate si gratioase... 
 Va recomand sa cautati un colorant bun, pentru a avea o culoare mai intensa (al meu nu a fost asa de bun). 
 Sunt deliciose si foarte usor de facut.


Ingrediente:
2 oua
100 ml ulei
100 ml lapte
3 linguri colorant rosu

150 g zahar
150 g faina
1 lingura cacao
10 g praf de copt
1 pastaie Vanilie


Frosting de branza:
150 g crema de branza
150 g unt
100 g zahar pudra
1 lingurita esenta vanilie

12 bucati

Mod de preparare:

Briose:

 Se aprinde cuptorul si se incinge la 180 grade Celsius.

 Intr-un bol se amesteca zaharul, faina, cacaua si praful de copt. In alt bol se pun ouale, uleiul, laptele,vanilia  si colorantul se mixeaza impreuna. Peste ingredientele uscate se toarna amestecul lichid si se mixeaza 10 minute pana se dizolva zaharul.

 In formele de muffins se pun hartiute speciale (daca folositi tava de teflon, iar daca folositi de silicon nu este nevoie de nimic). Formele se umplu 2/3 pentru a avea loc sa creasca.

 Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc 20-25 minute . In primele 5-7 minute se pastreaza temperatura de 180 grade, apoi se micsoareaza la 120-150 grade si se coc pana trec testul scobitorii.

Briosele se lasa sa se raceasca in tava, apoi se aseaza pe o tava.

Frosting de branza:

Untul se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, apoi se adauga crema de branza si  vanilia; se omogenizeaza. Crema obtinuta se pune intr-un posh prevazut cu un capat si se decoreaza briosele.

Se decoreaza cu firimituri de la o briosa.




Follow Me on Pinterest

 Print 
Friendly and PDF