Somon cu sos de smantana





        Imi place pestele foarte mult(chiar daca pe blog nu sunt multe retete), dar recunosc ca nu prea am experimentat in acest domeniu. Somonul mi se pare cel mai bun peste, cel mai fin si cel mai "frmos". Imi place carnea usor portocalie, iar gustul este extraordinar :P
      Reteta de mai jos este una foarte simpla si rapida, cam in 45 de minute aveti un prnz sau o cina delicioasa :)

Ingrediente:

2 rondele de somon (~500 g amandoua)
200 g smantana grasa fermentata (20% grasime)
100 ml smantana lichida
1 ceapa mica
Zeama de lamaie
Marar/patrunjel proaspat
Piper cu lamaie
Sare
100 g unt
1 lingurita amidon
Orez fiert

Mod de preparare:

Rondelele de somon se spala si se usuca cu un servet de hartie. Se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie se topeste 50 g unt si se pun rondelele de somon. Se tine pe foc aproximativ 20 minute, la foc mic, intorcandu-le cu grija, din cand in cand, apoi se scot pe o farfurie.

Sos:

Intr-o tigaie adanca/wok se pune 50 g unt si ceapa tocata marunt si se caleste pana se inmoaie. Smantana se amesteca cu cea pentru frisca si cu lingurita de amidon dizolvata in 2 linguri de apa, sare si piper. Se adauga in tigaie peste ceapa si se adauga 100 ml apa.  Se amesteca incontinuu aprox. 7 minute pana se ingroase, apoi se trage deoparte.

Sosul se pune intr-un blender si se amesteca 1-2 minute pana se marunteste ceapa. Se asezoneaza cu patrunje/marar proaspat tocat si se adauga putina zeama de lamaie.

Rondelele de somon se servesc alaturi de orez simplu( fiert cu sare si piper) , sos de smantana si lamaie.


Pofta buna!!!

Print Friendly and PDF