Choux a la creme cu vanilie








  Ador eclerele si choux a la creme, imi place ca aceste coji ce par extrem de complicate se fac atat de usor si sincer nu inteleg de ce multor persoane nu le ies. Eu trebuie sa ma laud ca mi-au iesit de la prima incercare si niciodata nu am dat gres cu ele. Din ingrediente foarte simple si la indemana oricui puteti prepara un desert delicios. 
 De data aceasta am facut o crema de vanilie aromata, in care nu am pus gelatina (in ultimul timp nu mai suport gelatina) si au iesit delicioase.

Ingrediente:

Aluat:
150 ml ulei
150 ml apa
1 lingurita zahar
170 g faina
4 oua mari
1 praf de sare


30 gogosele

Crema:

600 ml lapte
70 g amidon
300 g zahar
5 galbenusuri
1 pastaie de vanilie
150 g unt

+
200 ml frisca lichida
2 linguri zahar pudra


Mod de preparare:

Aluat:

Intr-o cratita se pune apa, uleiul, zaharul si sarea; in momentul in care clocoteste se adauga faina in "bloc" (toata odata), se micsoreaza flacara si se amesteca pana se formeaza o bila de alua. Se opreste focul si se lasa sa se rcaesca.

Cand aluatul este racit, se adauga ouale, amestecand foarte bine dupa fiecare, inainte de a adauga urmatorul ou. La sfarsit se obtine un aluat cremos si lipicios. Aluatul se pune intr-un posh cu un capat pentru decorat si se spriteaza rozete in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.


 Se vor coace doua tavi. Tava se introduce in cuptorul prencalzit pentru 20-25 minute( in primele 10 minute la tem de 180 grade Celsius, apoi la 150-160 grade C). Nu se deschide usa cuptorului si se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi se reaprinde si se coace cealalta tava.

Crema:

Laptele se pune impreuna cu extractul de vanilie, intr-o cratita, si se incalzeste. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si ouale devin cremoase, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele incalzit se toarna, in fir subtire, peste crema de oua si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se pune din nou in cratita si se se pune pe flacara mica; se amsteca incontinuu cu un tel pana se ingroase ca o budinca, apoi se opreste focul si se adauga untul. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-un posh.

Gogoselelor li se taie capacelul si se spriteaza crema, apoi se decoreaza cu frisca batuta cu zahar pudra, apoi se pune capacelul si se pudreaza cu zahar.

Se pastreaza in frigider pana la servire.