Cupcakes cu ciocolata si frosting de portocale





    M-am indragostit de cupcakes si mai ales de frosting-ul cu branza si unt.  Cupcakes sunt foarte simplu de facut si mai ales se pot face in foarte multe variante, cu diferite arome si culori :) 
   Pentru ca e iarna, iar portocalele au cea mai buna aroma in acesta perioada m-am gandit sa sa le folosesc la aceasta reteta in combinatie cu ciocolata.

Ingrediente:
120 g unt
2 oua
130 ml lapte
150 g zahar
150 g faina
40 g cacao
10 g praf de copt
50 ciocolata neagra tocata

Frosting (crema) de portocale:
200 g unt
200 g crema de branza
150 g zahar pudra
1 portocala


Mod de preparare:

Muffins:
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana se dizolva, apoi se adauga, pe rand, ouale. Se adauga laptele aldut si se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne in amestecul lichid. Se mixeaza 5 minute pana devine o compozitie cremoasa. Se adauga ciocolata tocata si se amesteca.

 In formele de muffins se pun hartiute speciale (daca folositi tava de teflon, iar daca folositi de silicon nu este nevoie de nimic). Formele se umplu 2/3 pentru a avea loc sa creasca.

 Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc 20-25 minute . In primele 5-7 minute se pastreaza temperatura de 180 grade, apoi se micsoareaza la 120-150 grade si se coc pana trec testul scobitorii.


Frosting de portocale:

Portocala se curata de coaja si se pune feliile intr-un blender. Se maruntesc foarte bine pentru a nu ramane firisoare.

Untul se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, apoi se adauga crema de branza si portocala pasata; se omogenizeaza. Crema obtinuta se pune intr-un posh prevazut cu un capat si se decoreaza briosele.

Se decoreaza cu bilute de ciocolata/ciocolata rasa/coaja de portocala rasa etc




 Reteta originala by Andreea Dianu

Follow Me on Pinterest

 Print 
Friendly and PDF