17 feb. 2012

Negresa cu ciocolata si cu frosting de capsuni/ Chocolate brownie







  Emily a inceput un proiect foarte frumos si interesant, adica Tea Party :) Luna trecuta a fost prima editie a acestui proiect si din pacate eu am postat prea tarziu reteta, asa ca luna aceasta am pregatit din timp ca sa nu ma "trezesc" prezesc prea tarziu.  Luna aceasta au fot alese culorile roz si verde lime, verde nu prea am eu, dar roz zic ca este suficient :)
   Emily sper sa iti placa

Acum sa va vorbesc despre aceasta prajiturica, numita de americani "chocolate brownie", adica negresa cu ciocolata. Mie nu imi plac deserturile uscate, asa ca aceasta prajitura a fost exact pe placul meu. Daca o tineti 18 minute la cuptor va fii mai umeda decat a mea, adica moale si cremoasa :) O puneti servi simpla, fara vreo crema, sau alaturi de un sos de iaurt cu putin zahar pudra si cateva fructe.


Ingrediente:

Negresa:
150 g unt
150 g ciocolata neagra
3 oua
75 g faina
35 g cacao
1/2 pastaie vanilie
250 g zahar


Crema:

100 g unt
150 g crema de branza
100 ml frisca lichida
50 ml sos de capsuni
 (din capsuni decongelate, pasate si puse cu 50 g zahar pe foc, pana ce acesta se topeste)/ 3 linguri dulceata
150 g zahar pudra


Dimensiuni tava: 22x26
Mod de preparare:
Negresa:
Ciocolata rupta bucati si untul taiat cubulete se pun impreuna la microunde sa la bain-marie si se amesteca pana se topesc.

Intr-un castron pentru mixer se pun ouale, zaharul si semintele de vanilie; se mixeaza parox 10 minute pana cand ouale isi dubleaza volumul si zaharul se dizolva.

Compozitia se ciocolata se toarna peste amestecul de oua si se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu cacaua si se cern peste compozitia fluida. Se mixeaza pana la incorporare. Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 20 minute, la foc mediu (aprox 150-160 g Celsius). Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in cuptor.

Crema:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, apoi se adauga crema de branza si se omoegnizeaza.
Separat se bate frisca si se adauga sosul de capsuni sau dulceata. Peste frisca se adauga, treptat, cate o lingura de unt cu crema de branza.

Crema obtinuta se pune intr-un pos prevazut cu un capat in forma de rozeta.

Asamblare:
Dupa ce s-a racit se taie negresa in parte egale si deasupra se decoreaza cu rozete din frostingul de capsuni.



11 comentarii:

  1. foarte bune negresele! si combinatia ta e super

    RăspundeţiȘtergere
  2. Andreea, scumpa mea, arata superb ❤ o atmosfera de poveste pentru tea party care sa-ti incalzeasca sufletul ❤ Pupicei ;)
    PS sa stii ca si la mine predomina rozul :))

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Emily ma bucur ca iti place :) Eu nu prea am verde prin casa :)) nici haine nici decoruri :P

      te pup, draga mea

      Ștergere
  3. Ce bine arata ele asa roz....sunt sigura ca sunt absolut delicioase...si nici nu par a fi greu de facut...

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lady Butterfly e cea mai simpla reteta. Sa amesteci doua compozitii si la cuptor :P, iar frostingul se face rapid.

      Te pup

      Ștergere
  4. Prezentare superba,Andreea!Nu poate decat sa placa oricui!Privind propunerea ta,voi incerca desi nu consider ca am sorti de izbanda sa concurez,de aceea ma abtin:)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teo mi-ar placea sa te vad in concurs. Crede-ma ca niciodata nu trebuie sa spui "niciodata", stiu eu ce zic.

      Multumesc ca iti place prezentarea mea :)
      te pup

      Ștergere
  5. Arata atat de bine si chiar de nu am cochetat pana acum prea mult cu bucataria de data aceasta mi-am spus raspicat ca trebuie sa le incerc si eu. As avea o singura intrebare daca imi puteti spune va rog de unde ati cumparat acele furculite absolut faine cu prajiturica in capat? sunat adorabile<3 Va multumesc mult

    RăspundeţiȘtergere

Impresii, întrebări, sfaturi și critici, pe toate le puteți lăsa aici, iar eu va răspund în cel mai scurt timp!