Negresa cu ciocolata si cu frosting de capsuni/ Chocolate brownie







  Emily a inceput un proiect foarte frumos si interesant, adica Tea Party :) Luna trecuta a fost prima editie a acestui proiect si din pacate eu am postat prea tarziu reteta, asa ca luna aceasta am pregatit din timp ca sa nu ma "trezesc" prezesc prea tarziu.  Luna aceasta au fot alese culorile roz si verde lime, verde nu prea am eu, dar roz zic ca este suficient :)
   Emily sper sa iti placa

Acum sa va vorbesc despre aceasta prajiturica, numita de americani "chocolate brownie", adica negresa cu ciocolata. Mie nu imi plac deserturile uscate, asa ca aceasta prajitura a fost exact pe placul meu. Daca o tineti 18 minute la cuptor va fii mai umeda decat a mea, adica moale si cremoasa :) O puneti servi simpla, fara vreo crema, sau alaturi de un sos de iaurt cu putin zahar pudra si cateva fructe.


Ingrediente:

Negresa:
150 g unt
150 g ciocolata neagra
3 oua
75 g faina
35 g cacao
1/2 pastaie vanilie
250 g zahar


Crema:

100 g unt
150 g crema de branza
100 ml frisca lichida
50 ml sos de capsuni
 (din capsuni decongelate, pasate si puse cu 50 g zahar pe foc, pana ce acesta se topeste)/ 3 linguri dulceata
150 g zahar pudra


Dimensiuni tava: 22x26
Mod de preparare:
Negresa:
Ciocolata rupta bucati si untul taiat cubulete se pun impreuna la microunde sa la bain-marie si se amesteca pana se topesc.

Intr-un castron pentru mixer se pun ouale, zaharul si semintele de vanilie; se mixeaza parox 10 minute pana cand ouale isi dubleaza volumul si zaharul se dizolva.

Compozitia se ciocolata se toarna peste amestecul de oua si se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu cacaua si se cern peste compozitia fluida. Se mixeaza pana la incorporare. Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 20 minute, la foc mediu (aprox 150-160 g Celsius). Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in cuptor.

Crema:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, apoi se adauga crema de branza si se omoegnizeaza.
Separat se bate frisca si se adauga sosul de capsuni sau dulceata. Peste frisca se adauga, treptat, cate o lingura de unt cu crema de branza.

Crema obtinuta se pune intr-un pos prevazut cu un capat in forma de rozeta.

Asamblare:
Dupa ce s-a racit se taie negresa in parte egale si deasupra se decoreaza cu rozete din frostingul de capsuni.